De ce un Site Optimizat pentru Mobil?


De ce ai nevoie de un site optimizat pentru mobil?

dispozitive mobile 2015Poate e greu de crezut, dar peste 12 milioane de locuitori ai Romaniei au acces la internet folosind dispozitive mobile precum tablete sau telefoane.

Asta inseamna ca peste jumatate din populatia tarii noastre, in cazul in care ar naviga pe site-ul tau (in cautare de produse sau servicii), ar avea dificultati in a gasi informatia de care au nevoie, daca site-ul nu are un design corespunzator.

Sti si tu cat e de incomod ca atunci cand navighezi pe un site sa dai “zoom in” si “zoom out” de fiecare data cand vrei sa citesti un text sau sa vezi mai bine o poza.

Respectand proverbul ” Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face“, asigura-te ca site-ul pe care il ai, sau pe care doresti sa-l construiesti va fi prietenos din toate punctele de vedere cu utilizatorii sai.

Cresterea numarului de accesari folosind dispozitivele mobile a fost unul dintre motivele pentru care Google a decis sa lanseze un algoritm care “penalizeaza” site-urile ce nu au o varianta optimizata pentru astfel de dispozitive.

Pentru a-si ajuta utilizatorii, Google a adaugat eticheta “mobile friendly” sau “pentru mobil” in dreptul site-urilor care au un design optimizat pentru astfel de dispozitive.

responsive web design brasov

Sansele ca un site cu o astfel de eticheta sa fie accesat in detrimentul unuia fara eticheta “mobile friendly” sunt foarte mari.

Experienta traita de utilizator este foarte importanta  pentru Google, de aceea un site optimizat pentru mobil este o necesitate in anul 2015.

Ce inseamna ca un site sa fie optimizat pentru dispozitive mobile?

Paginile de internet optimizate isi ajusteaza automat rezolutia ecranului in functie de dispozitivul de pe care sunt accesate. Astfel, fie ca accesezi un site de pe desktop, laptop, tableta, sau smartphone informatia trebuie sa fie vizibila si usor accesibila. Experienta utilizatorului trebuie sa fie una placuta, chiar daca iti acceseaza site-ul de pe un laptop sau de pe un telefon mobil cu o viteza de internet mai scazuta.

responsive-web-design

Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus, un site cu design responsive va fi ajustat automat in functie de dispozitivul de pe care este accesat.

Mesajul pe care doresti sa-l transmiti prin intermediul site-ului va ajunge cu foarte mare usurinta catre utilizator, care de cele mai multe ori este un potential client al companiei tale.

Daca te-am convins de necesitatea de a avea un website optimizat pentru dispozitivele mobile ( responsive), verifica-ti site-ul si fa modificarile necesare in cazul in care este nevoie!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *